ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ


Ημερομηνία: Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016
Ώρα: 16:00 — 16:40
Αίθουσα: 018 (κτήριο ΚΟΔ 07)
Γλώσσα: Ελληνικά
Ομιλητής: Ανδρέας Θεοδότου, Πολιτικός Μηχανικός, Γενικός Γραμματέας Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου 

 

Γενικά στοιχεία για το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού (φάσμα της επιστήμης του, εξειδικεύσεις, τομείς απασχόλησης) και παρουσίαση παραδείγματος για το επάγγελμα με το σχεδιασμό και την επίβλεψη κατασκευής ενός κτιρίου με μεταλλικό σκελετό.

 

Ο Ανδρέας Θεοδότου εννήθηκε στη Λευκωσία το 1978. Αποφοίτησε το 2003 από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποκτώντας Πτυχίο και Μεταπτυχιακό στην Πολιτική Μηχανική.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο, εργάστηκε ως τεχνικός διευθυντής σε εταιρεία μεταλλικών κατασκευών. Από το 2010 διατηρεί ιδιωτικό τεχνικό γραφείο ως Σύμβουλος Πολιτικός Μηχανικός παρέχοντας υπηρεσίες στατικών/αντισεισμικών μελετών, μελετών ενισχύσεως υφιστάμενων κατασκευών , επίβλεψης και διαχείρισης έργων.

Είναι Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κύπρου (ΣΠΟΛΜΗΚ) και Ταμίας στο Σύνδεσμο Πολιτικών Μηχανικών και Αρχιτεκτόνων Κύπρου (ΣΠΜΑΚ).  Έχει εκλεγεί επίσης στο Γενικό Συμβούλιο του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου - ΕΤΕΚ.

Εκπροσωπεί τον ΣΠΟΛΜΗΚ στην Εθνική Επιτροπή της FEANI Κύπρου και την Μικτή Επιτροπή Δομικών Συμβολαίων Κύπρου (ΜΕΔΣΚ).

Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Βιώσιμες Μεταφορές , Κυκλοφοριακό και Οδική Ασφάλεια του ΕΤΕΚ και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειδικότητας Πολιτικής Μηχανικής.

Ήταν μέλος της επιτροπής ετοιμασίας των Εθνικών Προσαρτημάτων των Ευρωκωδίκων , ενώ τώρα εκπροσωπεί το ΕΤΕΚ και τον ΣΠΟΛΜΗΚ σε διάφορες επιτροπές του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης (CYS) αλλά και στο Συμβούλιο Οδικής Ασφάλειας. 

 

Για εγγραφή στο συνέδριο πατήστε εδώ — Click here to register for the conference 

  • Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν 
  • The conference registration is free of charge
  • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης
  • A certificate of participation will be issued to all registered participants