Ο ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ


Ημερομηνία: Σάββατο, 6 Φεβρουαρίου 2016
Ώρα: 12:00 — 12:20
Αίθουσα: B108 (κτήριο KΑΛ 01)
Γλώσσα: Ελληνικά
Ομιλητής: Δημήτριος Μπατάκης, Μεταπτυχιακός Φοιτητής στο Τμήμα Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Ελλάδα

 

Εισαγωγή: Η οικονομική κρίση ταλανίζει την Ελλάδα τα τελευταία 6 περίπου έτη. Στις μέρες μας, με την αύξηση της οικονομικής κρίσης, οι πολίτες της Ελλάδας βιώνουν τεράστιες αλλαγές στην ζωή τους. Οι συμπεριφορές υγείας, η διατροφή αλλά και η άσκηση αποτυπώνουν καλύτερα από καθετί άλλο τον τρόπο ζωής τους.

Σκοπός:. Η παρούσα έρευνα έχει στόχο την παρουσίαση του τρόπου ζωής των πολιτών σήμερα, τη σύγκριση με παλαιότερα έτη και την αυτοαξιολόγηση της υγείας τους. Μέσα από την διαδικασία θα αποτυπωθούν οι συμπεριφορές υγείας των πολιτών.

Μέθοδος: Για την συλλογή στοιχείων, συντάχθηκε ερωματητολόγιο με συνολικά 23 ερωτήσεις. Το συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο απευθύνθηκε σε πανελλήνια κλίμακα. Το σύνολο των ερωτηματολογίων που προωθήθηκε ανήλθε στα 270 ερωτηματολόγια, εκ των οποίων απαντήθηκαν πλήρως τα 182.

Αποτέλεσματα-Συμπεράσματα: Από την στατιστική επεξεργασία των απαντήσεων προκύπτουν τα εξής: 1) Το 40,5% των ερωτηθέντων είχαν ηλικία 18-25, το 34,4% ηλικίες μεταξύ 26-35, το 17,9% ηλικίες 36-50, 2) Το εκπαιδευτικό τους επίπεδο ήταν ως επί το πλείστον τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ακολουθεί η κατοχή μεταπτυχιακού τίτλου, 3) Το 65,1% δεν καπνίζει, έναντι του 34,9% που καπνίζει, 4) Το μεγαλύτερο ποσοστό καταναλώνει σπάνια έως σε ελάχιστο βαθμό αλκοόλ, έναντι ενός μικρού ποσοστού που καταναλώνει συχνά αλκοόλ. 1 στους 2 καταναλώνει κρασί, ενά 1 στους 5 βότκα και 1 στους 5 μπίρα, 5) Σε ότι αφορά την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, το 34,7% των ερωτηθένων καταναλώνει 1-3 φορές/εβδομάδα ενώ το υπόλοιπο ποσοστό πιο συχνά και 1 στους 10 ερωτηθέντες πιο σπάνια. Περισσότερα αποτελέσματα και συμπεράσματα θα αναλυθούν εκτενέστερα στην έρευνα που θα παρουσιασθεί.

Για εγγραφή στο συνέδριο πατήστε εδώ — Click here to register for the conference 

  • Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν 
  • The conference registration is free of charge
  • Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης
  • A certificate of participation will be issued to all registered participants